Kasteel Holtum – Porta da Vida

Kasteel Holtum is een monumentale kasteelhoeve, die drie karakteristieke gebouwen telt, daterend uit 1633. Het complex is met zorg onderhouden en gerestaureerd. Het ligt centraal in een doch rustige omgeving, midden in het groen.

Op het terrein van Kasteel Holtum wordt sinds 2019 dagbesteding geboden voor senioren, onder de naam Porta da Vida. Per oktober 2022 is er een nieuwe directie actief. Zij hebben de dagbesteding in dezelfde vorm overgenomen en deze al ook in de toekomst gecontinueerd worden in de huidige vorm.  Deze dagbesteding is voor ouderen met somatische en/of psychische en/of cognitieve beperkingen. Financiering loopt via de WMO (Zin of PGB), WLZ, of kan particulier bekostigd worden.

In 2023 zijn we tevens gestart met een nieuwe groep; begeleid werken. Binnen deze groep bieden we een zinvolle dag invulling voor volwassenen (30+) met dementie of niet aangeboren hersenletsel. Zij hebben hun eigen uitvalsbasis en ondernemen hun activiteiten in het groen, binnen de houtbewerking, of richten zich op creatieve activiteiten. Tevens wordt er veel ingestoken op beweging.

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om later in 2023 een begeleid wonen groep te starten binnen het woonhuis. Meer informatie over deze groep zal nog volgen.