Samen eten, Doet Eten

Wij vinden het erg belangrijk dat ook voor de innerlijke mens goed gezorgd wordt. De dag bij Porta da Vida begint dus altijd met gezamenlijk een kopje koffie of thee, terwijl er even bij gekletst kan worden. Daarna kunnen we starten met de eerste activiteit.

Om half één eten we gezamenlijk een warme maaltijd bestaand uit een 3 gangen; soep, hoofdgerecht en nagerecht. Deze maaltijd wordt dagelijks vers bereid door onze kok in eigen keuken. Er wordt rekening gehouden met gevarieerde, gezonde en seizoensgebonden voeding. Ook de hygiëne speelt in een belangrijke rol bij de bereiding. Wij kiezen hierbij bewust voor een warme maaltijd, omdat dit niet voor iedereen meer vanzelfsprekend is thuis.

Deelnemen aan het bereidingsproces van de maaltijd is een waardevolle activiteit voor sommige gasten. We hebben daarom regelmatig activiteiten waarbij we samen eten bereiden. Dit kan het voorbereiden van de soep zijn, of de taart bakken voor een lekker tussendoortje. Het is direct een mooie manier om het met elkaar te spreken over de manier waarop iedereen dit in zijn of haar eigen gezin vormgaf. En natuurlijk wat nu het lekkerste recept is!